Aftenposten Event
 
MV_Web_1920x1080.jpg

Hva er sunt?

Hva er usunt?  Og hvem kan vi egentlig stole på i jakten på den beste maten?  Aftenposten inviterer til fag- og kveldskonferanse 23. mai. Vi inviterer de fremste ekspertene, politikerne og matentusiastene for å inspirere, spre kunnskap og skape debatt om noe av det viktigste vi har: maten vår. 

Temaer for konferansen

Hvordan står det til med kostholdet vårt? Hvordan blir fremtidens mat? Blir stadig flere syke av mat? Trenger vi nye kostholdsråd? Skjønner vi hva vi spiser? Hva er sammenhengen mellom mat og helse?

 
 Foto: Henrik J. Henriksen

Foto: Henrik J. Henriksen

Informasjon

Det arrangeres en fagkonferanse og en kveldskonferanse.

Sted: Oslo Nye Teater, Rosenkrantz' gate 10, Oslo.

Dato: 23. mai

 

Billetter - fagdag

Fagkonferanse: 09:00 - 15:00. Jobber du med ernæring, forskning, opplysning eller matproduksjon? Fagdagen er for deg som ønsker å holde deg faglig oppdatert.

Student: 99,- A-kort: 299,- Ord. billett: 399,-

 

Billetter - kveldskonferanse

Kveldskonferanse: 18:00 - 21:00. For deg som er interessert i å leve sunt, spise smart og som gjerne vil få ny innsikt og inspirasjon.

Student: 99,- A-kort: 199,- Ord. billett: 299,-


Program - Fagdag

Del 1: Hva spiser Norge?

  • Det store bildet - hvordan står det egentlig til med nordmenns kosthold i 2018? Ved Liv Elin Torheim, leder for Nasjonalt råd for ernæring og professor ved OsloMet.

  • Slik spiser kidsa. Hva skjer egentlig i kroppen rett etter en skolebolle-frokost? Eksperiment på scenen med Linda Granholt, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

  • Måltidene, hvordan blir de som de blir? TINEs konserndirektør, Hanne Refsholt (S)

Del 2:  Forstår vi hva vi spiser og tror vi på kostholdsrådene?

  • Du vil ikke tro hva de rådet oss til å spise for 50 år siden… Gjett hva forskerne fant da de skulle sjekke om norske kostholdsråd bør skrotes. Ved Rune Blomhoff, professor ved UiO.

  • Fakta og fjusk i ernæringsdebatten. Ved Erik Arnesen, doktorgradsstipendiat og helsefaglig rådgiver i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke

Del 3: Diagnosesamfunnet - blir vi egentlig syke av mat?

  • Pasientene som kommer til fastlegen har allerede satt seg selv på diett og stilt sine egne diagnoser. Ved Jørgen Skavlan, allmennlege.

  • Hvordan gikk det med skolebolle-måltidet? Slik har cellene jobbet på spreng. Ved Vibeke Telle-Hansen, førsteamanuensis ved OsloMet.  

  • Fem myter om farlig mat - hva er egentlig sant? Ved Astrid Bjerkaas og Gro H. Mathiesen, forfattere av Bra mat.

  • Norge har fått ny folkehelseminister. Statsråd Åse Michaelsen (Frp) i samtale med Veslemøy Østrem.

Del 4: Hva bestemmer matvalgene vi tar?

  • Dette viser årets Balanserapport, TINEs talsperson for ernæring, Anne Marie Skjølsvik (S)

  • Virker diettene? Dette fant forskerne da de tok 5:2-dietten inn i laboratoriene. Ved Tine Sundfør, professor ved UiO.

  • Derfor jakter vi på den neste dietten. Ved Annechen Bahr Bugge, forsker ved SIFO.

  • Måltidet - mer enn å stille sulten. Slik jakter matfotograf og -journalist Henrik J. Henriksen på den neste ingrediensen.

Programmet blir oppdatert

 

Program - Kveld

Program kommer senere.


 
 
 Sponsor

Sponsor

Samarbeidspartner:

OsloMet – storbyuniversitetet