MV_Web_1920x1080.jpg

Hva er sunt?

Hva er usunt?  Og hvem kan vi egentlig stole på i jakten på den beste maten?  Aftenposten inviterer til fag- og kveldskonferanse 23. mai. Vi inviterer de fremste ekspertene, politikerne og matentusiastene for å inspirere, spre kunnskap og skape debatt om noe av det viktigste vi har: maten vår. 


Informasjon

Det arrangeres en fagkonferanse fra 9-15.30 inklusive lunsj  og en kveldskonferanse fra for privat publikum 18–21 med lett servering i pausen.

Sted: Oslo Nye Teater, Rosenkrantz' gate 10, Oslo.

Dato: 23. mai

 F.v.: Annechen Bahr Bugge, Henriette Steenstrup, Jørgen Skavlan og Tine Sundfør

F.v.: Annechen Bahr Bugge, Henriette Steenstrup, Jørgen Skavlan og Tine Sundfør

 F.v.: Linda Granlund, Niels Christian Geelmuyden, Åse Michaelsen og Joacim Lund.

F.v.: Linda Granlund, Niels Christian Geelmuyden, Åse Michaelsen og Joacim Lund.

 

Billetter - fagdag

Fagkonferanse: 09:00 - 15:30. Jobber du med ernæring, forskning, opplysning eller matproduksjon? Fagdagen er for deg som ønsker å holde deg faglig oppdatert.

Student: 99,- A-kort: 299,- Ord. billett: 399,-

 

Billetter - kveldskonferanse

Kveldskonferanse: 18:00 - 21:00. For deg som er interessert i å leve sunt, spise smart og som gjerne vil få ny innsikt og inspirasjon.

Student: 99,- A-kort: 199,- Ord. billett: 299,-


Program - Fagdag

Del 1:

  • Hvordan spiser Norge? Ernæringsutfordringer og trender - akkurat nå. Ved Liv Elin Torheim, professor ved OsloMet.

  • Gi oss lov til å fortelle om det som er sunt (S). TINEs konserndirektør, Hanne Refsholt.

  • Merking som veileder eller villeder…
    Debatt ledet av Solveig Ruud, Aftenposten med Petter Haas Brubakk, NHO Mat og drikke, Gunstein Instefjord, Forbrukerrådet, Merethe Steen, Mattilsynet.

Del 2:

  • Hvordan blir kostholdsrådene til? Ved Rune Blomhoff, professor ved UiO.

  • Ernæringsråd? For kjedelig… Det forholder jeg meg ikke til… Debatt ledet av Joacim Lund, Aftenposten. Med Erik Arnesen, Hans Petter Nygård Hansen, Live Bøe Johanssen og Kjell Sverre Pettersen.

  • Virker diettene? Ny forskning på 5:2-dietten. 
    Tine Sundfør, doktorgradsstipendiat på OuS.

  • Hvorfor faller vi for diettene? Matvaner og tradisjoner.
    Annechen Bugge, SIFO/OsloMet.

Del 3:

  • Den moderne pasienten. Jørgen Skavlan, fastlege.

  • Hvordan virker fett på mikronivå i kroppen? Ved Vibeke Telle-Hansen, førsteamanuensis ved OsloMet.  

  • Dybdesamtale mellom vår nye folkehelseminister, Åse Michaelsen (FrP) og Linda Granlund, Helsedirektoratet. Ledet av Veslemøy Østrem, Aftenposten.

Del 4:

  • Barna mine liker ingen ting! Slik utvikler fireåringens smakssans. 
    Valerie Lengard, Nofima.

  • Er det et paradoks at nordmenn er fornøyde med kostholdet sitt? Anne Marie Skjølsvik, TINE (S)

  • Hvem kan vi stole på i jakten på den beste maten?
    Debatt ledet av Veslemøy Østrem, med Linda Granlund, Helsedirektoratet, Niels Geelmuyden, forfatter, Joacim Lund, kommentator i Aftenposten.

  • Måltidet er mer enn å stille sulten… Opplev matjournalist og fotograf Henrik J. Henriksens univers.

Programmet blir oppdatert

 

Program - Kveld

Del 1:

  • Hvordan spiser Norge? Ernæringsutfordringer og trender - akkurat nå. Ved Liv Elin Torheim, professor ved OsloMet.
  • Gi oss lov til å fortelle om det som er sunt (S). TINEs konserndirektør, Hanne Refsholt.
  • Merking som veileder eller villeder…
    Solveig Ruud, Aftenposten i samtale med mataktør.
  • Derfor er de klassiske kostholdsrådene fortsatt gyldige. Med Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog og doktorgradsstipendiat OuS.
  • Hvorfor faller vi for diettene? Matvaner og tradisjoner. Annechen Bugge, SIFO/OsloMet.
  • Hvem kan vi stole på i jakten på den beste maten? Debatt ledet av Veslemøy Østrem, med Linda Granlund, Helsedirektoratet, Niels Geelmuyden, forfatter, Joacim Lund, kommentator i Aftenposten.

Del 2:

  • Gluten och laktos. Med Henriette Steenstrup og Jon Brungot
  • Fem på topp – myter om farlig mat.
    Forfatterne av boken Bra mat bidrar til å knekke myter.
  • Den moderne pasienten. Jørgen Skavlan, fastlege.
  • Er det et paradoks at nordmenn er fornøyde med kostholdet sitt? Anne Marie Skjølsvik, TINE (S)
  • Ernæringsråd? For kjedelig… Det forholder jeg meg ikke til… Debatt ledet av Joacim Lund, Aftenposten. Med Erik Arnesen, Hans Petter Nygård Hansen, Live Bøe Johanssen og Kjell Sverre Pettersen.
  • Måltidet er mer enn å stille sulten… Opplev matjournalist og fotograf Henrik J. Henriksens univers.

 

 

 Foto: Henrik J. Henriksen

Foto: Henrik J. Henriksen


 
 
 Sponsor

Sponsor

Samarbeidspartner:

OsloMet – storbyuniversitetet